Uczniowie klas drugich technikum o profilach: technik żywienia i usług gastronomicznych, technik rolnik, technik mechanizacji rolnictwa i agrotroniki oraz technik weterynarii wzięli aktywny udział w Ogólnopolskim Dniu Przedsiębiorczości, który odbył się 19 marca 2025r. Dzięki tej inicjatywie młodzież miała okazję zapoznać się ze specyfiką różnych zawodów oraz doświadczyć realiów pracy w praktyce. Uczestnicy odwiedzili firmy działające w branżach gastronomicznej, rolnej, mechanizacyjnej oraz gabinety weterynaryjne. Dzień ten umożliwił uczniom zdobycie praktycznej wiedzy na temat wymagań i warunków pracy w wybranych przez nich zawodach. Wielu uczniów otworzyło sobie w ten sposób możliwość przyszłego odbywania praktyk zawodowych, staży, a nawet znalezienia przyszłego zatrudnienia. Ogólnopolski Dzień Przedsiębiorczości był cennym doświadczeniem, które pozwoliło uczniom świadomie spojrzeć na swoją dalszą drogę edukacyjną i zawodową.