Uczeń w zawodzie kucharz w ramach kwalifikacji T.6 Sporządzanie potraw i napojów przygotowany jest do wykonywania zadań zawodowych:
– przechowywania żywności,
– sporządzania potraw i napojów,
– wykonywania czynności związanych z ekspedycją potraw i napojów.
TWOJA EDUKACJA :
– masz możliwość uzyskania tytułu technika żywienia i usług gastronomicznych po zdobyciu wykształcenia średniego w LO dla dorosłych i zdaniu egzaminu potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie w kwalifikacji T.15. Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
– jako kucharz możesz pracować w barach szybkiej obsługi, punktach małej gastronomii, szpitalach, szkołach, przedszkolach, internatach, stołówkach prowadzonych przez zakłady pracy, restauracjach, kawiarniach, hotelowych zakładach gastronomicznych (w kraju i za granicą),
– możesz podjąć pracę w przedsiębiorstwach zajmujących się produkcją wyrobów i półproduktów spożywczych.
– możesz prowadzić własną działalność gastronomiczną (bar, pizzerię, usługi cateringowe itp.).
ZESPÓŁ SZKÓŁ
CENTRUM KSZTAŁCENIA ROLNICZEGO
W SYPNIEWIE
ul. Kwiatowa 3
89-422 Sypniewo
tel. fax.: 52 389 20 69
e-mail: sekretariat@zsckrsypniewo.pl