Uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Sypniewie mieli niebywałą okazję aby wziąć udział w ogólnopolskim konkursie kulinarnym „Wieprzowina w roli głównej” organizowanym przez Zespół Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Kowalu.
W konkursie starło się jedenaście ekip dwuosobowych szkół prowadzonych przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Nasza szkoła reprezentowana przez uczniów klasy 3 Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych:
-
Wiktorię Dudek i
-
Patryka Borowicza
zajęli zaszczytne drugie miejsce.
Uczniowie przygotowali żeberka pieczone z puree z ziemniaków z Pesto z jarmużu podane z chipsem buraczanym i żelem z pomarańczy oraz deskę wędlin.
Opiekunem drużyny była p. Karolina Wegner Michalak. Młodzieży oraz opiekunowi zespołu serdecznie gratulujemy sukcesu.